here we go again, on our own

någon som är intresserad av hur det är o arbeta som servitris? jag tänkte iallfall här skriva en utläggning om yrket.
-du måste ha ett sjuhelvetes korttidsminne, såklart öven långtidsminne men det korta minnet spelar huvudrollen. säg såhär; du är ute och går i restaurangen, ett par ber dig om två eriksberg, paret vid bordet bredvid vill beställa och du tar deras beställning. självklart litar du så mycket på dig själv att du ska komma ihåg det, vilket man ofta gör också. du går vidare och där ber någon om en ketchupflaska, absolut! bort till baren för att först skriva in beställningen på mat det andra paret gjorde, du tar ketchupen men precis när du ska ut med den kommer en person och ber om en latte och en cappuccino, som måste göras direkt. en annan kommer och vill betala samtidigt som någon ropar att köttet är slut på buffén.
HAR DU KOMMIT IHÅG DE TVÅ ERIKSBERGEN TILL DET FÖRSTA BORDET?
njae, knappast. och det här är något man ofta får uppleva. har man tur räcker det med att ursäkta förseningen, har du otur får du höra en hel utläggning om deras känslor & vad det tycker osv.
-hur klyschigt det kanske än låter så är den viktigaste inställningen: "kunden har alltid rätt". för hur vresig, sur eller otrevlig någon än är, så är det din gäst och du ska serva den tills den är nöjd. i restaurangbranschen hör man alldeles för ofta sura kommentarer och klagomål, ex en kväll när en sur tant säger till anna att hon tycker att vi likaväl kan stänga igen stället, så dåligt här är. ska man sköta det professionellt är det bara att säga något dämpande, gå därifrån men fortsätta le och serva som om inget har hänt. här stämmer alltså inte det man ofta hör; "ta ingen skit", för det lär man få göra iallafall.
-var inte rädd för o stinka skit, när man springer ut och in från köket och matoset hela tiden
-du ska vara personlig och prata och skratta med gästerna, för när du väl kommit till jobbet finns inget som heter "dålig dag!"

gud, behöver jag ens nämna allt bra?
1. man får typ äta hur mycket man vill
2. du får se när all gudomlig mat lagas
3. du får träffa nya människor varje gång, samt bli igenkänd (förhoppningsvis positiv reaktion) av de gäster som vart där innan
4. man utvecklar minne, social förmåga och snabba problemlösningar
5. leendet som ofta sprids över en hungrig människas ansikte när maten serveras är något som är svårt att slå
6. alla fantastiska jobbarkompisar, WOHU

well, jag rekommenderar det starkt iallafall. för man har så jävla roligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0